Förlåt

Jag vill börja med att be om ursäkt att jag bloggar så himla dåligt, har tänkt att blogga men inte blivit av. Har faktiskt inte alls suttit vid datorn så mkt den här veckan. Utan har blivit stall och så har jag varit med Emily 2 dagar. Najs najs. Sun var väldigt fin på hoppningen i tisdag, iiih så himla glad att hon är så fin nu. Dock inte alltid lika fin i dressyren , fast när man travar av när man hoppat är hon massa fin. Hon måste helt enkelt ha mkt tid på sig på uppvärmningen. Så glad att jag får hoppa den hästen. Nästa helg är det dags för träningtävling för våran del. Känns super duper skoj och är väldigt taggad. Så blir nog hopplektion på tisdag igen. Måste bara kolla med Elin så det funkar och även med Jenny så det är okej. Har även ridit gnista några gånger och hon kändes lite finare sista passet, skönt det. Dock känner jag att jag är väldigt bortskämd som har ridit Elins hästar så mkt.

Men iaf, dagen som varit har jag varit i hos Emily. Wiiihu, vi red ut. Sen kolla vi lite film, fast dock hann inte se hela för min kära pojkvän ringde och hade glömt nycklarna, så full fart tillbaka hem till norrpan. Rallykalle here I come! Men sen drog jag till mamma och vi handla frukost tills imorgon. Vi åker nämligen till göteborg. Kommer bli najs.

Har fått en väldigt rolig nyhet idag! WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHU, säger jag bara. Jag är sjuuuukt jävla glad just nu! Men ni får kanske veta snart när man vet lite mer själv. Men najs säger jag bara. ÄNTLIGEN LIKSOM!

Nu blir det fixa håret, har precis dusckat. Sen ska jag faktiskt försöka sova lite, upp halv 4 inatt. Tummen upp på det!


Jobb jobb jobb

Ja, ge mig ett jävla jobb någon gång. Var på intervju idag, och vet inte rikigt hur det gick. Dem hade bara korta intervjuer på 5-10 min. Men ska höra av sig i slutet av veckan. Så får se helt enkelt vad dem säger. Söker på en massa iaf. Dock får jag ta tag i det ännu mer imorgon. Förutom att jag var på intervju tog jag en sväng på stan med. JC hade 70 % på allt men hitta inga bra jeans som jag skulle behöva ett par. Dumt, men tur kanske det då jag inte direkt har några pengar just nu. Men sen har jag haft tvättstugan under dagen och just nu hänger allt i torkrummet och får även hänga över natten så får jag gå upp tidigt och ta upp det. Har lite saker jag ska göra imorgon och det känns bra faktiskt. Morgonpromenad, hoppträning, rida gnista, laga mat & söka jobb. Jag vill verkligen ha jobb så jag kan stå mer på mina egna ben och inte behöva mamma och pappa så mkt. Tur är det att jag har en snäll sambo med. Men vill ha jobb så jag tjänar mina egna pengar så jag kan köpa saker som jag vill ha.

Men nej nu blir det nog att försöka sova lite så jag orkar upp imorgon.

älskade älskade knäppis! <3


världens sämsta

Jag är världens sämsta på att uppdatera verkligen. & ändå gör jag inget vettigt om dagarna? Illa som fän. Men iaf, var i stallet i fredags. Åkte med Elin ut och tillbaka för att spara på bensinen. Men hoppade för henne direkt när vi kom ut i stallet. Hon hoppa leo samtidigt. Men vi hoppa bara titthinder. (Tack Emily för vi fick låna muren) Hon var lite larvig i början och stanna några gånger men sen hoppa hon på bra. Var lite svåra svängar med vilket är nyttigt. Men hon har fått en bra inställning till hinder nu. Det är väldigt roligt att hoppa henne. Avsluta sedan på att hoppa 2 språng på en lite högre oxer. Nyttigt för båda oss och jag måste få in det i kroppen med lite högre också. Är verkligen en värskvara att hoppa på högre höjder. Men känner mig mkt säkrare och jag blir klar mot hinderna och vågar lite på Sun, plus att jag sitter kvar mer mot hinderna, att jag inte går med framåt sista sprången. Efter vi var nöjda med båda hästarna käka vi lite lunch (vi åkte ut senare till stallet) Sedan drog vi ut på en mysigt tur i skogen. Var så himla fint ute, massa snö och solen var framme. Härligt var det. Sen hoppa Elin en till häst och efter det åkte vi hem. Dock var det inte slut på häst för dagen för min del. Slängde i mig lite mellanmål, havregrynsgröt med hallon och blåbär + ett ägg. Sen åkte jag vidare till Gnista. Idag var hon mkt mkt finare än sist jag red. Ska nog rida henne några gånger nästa vecka med. Sen på kvällen var jag hemma själv och gjorde inget vettigt, kolla bara på film. Sen fick jag hämta sammy kl 4 på natten, den här gången var det mer han som såg sliten ut! Jävla mupp somna hos en kompis så frillan var ju inte så snygg alltså! Men jag tycker om honom iaf! Men ja somna inte fören kl 5. Så sov väl 6-7 timmar inatt. Men inte är jag trött för det nu!?


Men idag iaf så drog vi till mamma och pappa. För den fyller år imorgon. Grattis till dem. Käka lite god mat där. Mums mums. Sen hem och så lata jag mig lite medans Sammy fixa sig då han ska ut idag igen visst. Dock är han ju nykter, men skönt det. Sen när han dragit fixa jag iordning här hemma och sen hamna framför datorn och är kvar. Funderar på att sätta på en film eller om jag ska försöka sova även fast jag inte är så trött. Kanske finns något vettigt på tv man kan somna till annars? Får helt enkelt se vad som finns. Har ju några filmer på datorn annars, men jobbigt ifall men somnar då. Aja.

Imorgon ska jag och Sammy ha mysdag/kväll iaf. Det har han lovat! Får se om hans pappa kommer förbi en sväng och vi bjuder på käk. Undra vad man ska göra då? Är faktiskt sugen på tacopaj, var länge sen jag gjorde det nu. Vi får se om Sammy har något annat förslag. Men bli väl dra en sväng till affären dock bara. Det är så tråkigt att handla, men man måste. Sen kanske gå en sväng skulle nog behövas. Jag åt ju chips igår så måste få bort det.

Saknade ponny

ny vecka

jahopp, helgen är slut. Hmm, min helg har varit bra och dålig? eller? HAHA, usch fy helvete. Utgång på lördagen och jag har inte druckit på länge så lite väl lättpåverkad.. Aja. Pojkvän som bara skratta åt mig när han fick se mig! Hmm, inte min kväll helt enkelt! Seg hela söndagen men var och handla med mamma iaf, snäll hon är så körde mig! Men nu är det måndag och ny vecka. Ska ta tag här hemma då jag inte orka göra det igår. Oups! Sen ska jag ut till Meli och hennes stall vid 3 för att rida Gnista. Skoj skoj! Har inte ridit henne på länge. Sen blir det hem och laga mat. Igår gjorde jag pizza, blev mkt gott så ska slänga i mig en bit av den när jag fixat irodninge hemma. Men nu kan jag inte blogga mer om jag ska hinna med det jag tänkt.

Helg

Nu är det helg. Wiiihu! Fast jag gör ju inget vettigt i veckorna iaf, men ändå. Sammy är hemma mer på helgerna och det är det bästa. Vi hinner ju inte ses så mkt i veckorna för han jobbar och tränar. Så kan det vara. Jag vill också träna, men har inte råd med att träna på gym och nu när jag är sjuk så ska man ju inte träna heller. Har inte gått något i veckan, känner mig så jävla dålig. Usch! Men nästa veckan kan jag nog börja ta lite kortare promenader iaf, känner mig mkt mkt bättre. Har iaf kollat ett avsnitt på vampire diaries och fått i mig lite frukost och te med honung. Nu får jag vänta en hel vecka för att se nästa avsnitt då det inte har släpps än. Så segt att sverige ligger så mkt efter så går ju inte se med svensk text, jag som är dålig på engelska. Men bra träning för mig är det ju. Nu ska jag ta tag här hemma, blir att damsuga idag och städa badrummet och så har jag tvättstugan från kl 2.

Har läst på många bloggar nu om mat och träning. Åååh, jag vill verkligen vara duktig och träna massa på gym så jag blir lite starkare och får mer muskler och får snyggare kropp. Vill liksom bli mer fast och få bort lite fett. Vill börja springa med, men känns inget lockande när det är snö och halt ute. Och så vill jag komma igång och käka bra och få lite mer rutin på vardagarna. Jag har blivit så himla lat. Kanske ska ta och försöka sätta ihop ett schema hur, vad och när jag ska göra sakerna på dagarna. Det skulle nog vara väldigt bra. Får söka sätta ihop något senare idag om det finns tid, vilket det borde göra. Dagen är lång ju.

Imorgon är det stall och blir nog uteritt igen för jag vill inte anstänga mig för mkt så jag blir sämre. Känns som jag håller på att bli bättre faktiskt. Hoppas hoppas. & just ja, JAG VILL HA JOBB! Ge mig ett jävla jobb för fän. Blir så himla trött påt och känner mig så himla värdelös. Usch och fy! Nej nu sätta fort och sortera tvätt så jag kan tvätta sen.

Svart sotning


Sjuklingen

Usch har blivit förkyld, hostar en jävla massa så det gör bajs ont. Och så gör halsen lite ont. Så har druckit massa te med honung! Har en kopp bredvid mig här nu. Ska väl ta och gå iväg till apoteket och köpa iprem. Dem tog slut och så kan det vara bra med lite frisk luft.

Igår iaf då, åkte ut till stallet vid halv 9 så kom till 9 och då hjälpte jag Elin med unghingsten. Dem var riktigt duktiga och gu vilken snygg häst han är och vilka bakben! Fin galopp med bra egen balans. Sen släppte vi ut lite hästar och så red vi ut en sväng i skogen. Så Sun blev glad att hon fick sällskap! Tur man hade mycket kläder så frös inte, okej kanske lite om tårta och händerna då det bara var skritt i början i 30 min typ. Sun var väldigt pigg som hon iofs har varit senaste tiden, men känns ganska så fin iaf. Bara att hon blir lite knäpp på grund av energin hon har. Nästa fredag blir det hoppning igen. Jag längtar! På lördag vet jag inte vad vi ska hitta på, hade tänkt att åka med mamma på morgonen men kom på att det är hundträning i ridhuset vid den tiden mamma ska åka typ. Hmm hmm. Får funderar på hur jag ska göra. Men efter Sun så red jag flippan. Hon var mkt mkt finare än sist jag red henne och är sjukt stor skillnad på vänstersidan nu. Men idag åker hon till Umeå. Fast dem skulle övernatta någonstans. Hon åker i en hästlastbil. Tycker saknar den hästen lite. Hon är så himla underbar och go. Som när jag satte på benskydden igår så tar hon ner huvet och pussar på henne. Myshäst! Kommer kännas konstigt att hon inte är kvar nu då hon verkligen är så personlig.

Frågan är nu om man ska ta och fixa här hemma först och sen sätta på en film. Ska iväg på intervju sen kl 5. Så får se hur det går. Hoppas dem inte blir arga att jag kommer fast jag är förkyld!



ny vecka

Måndag måndag måndag. Helgen är slut, trist. Igår köpte Sammy en till bil! Ehm, hur många har han nu typ? men den här fungerar iaf så bara tutta och köra med den. Men han har liksom 2 till volvos. Jaja. Så nu får jag ha citran själv. Skönt det! Men va fän händer idag då? Ska snart ringa ett samtal sen blir det att åka och handla och kanske gå ett varv på ingelsta? Måste köpa present till Meli. Ska fira henne på lördag. Det blir nog skoj det. Men annars i veckan så blir det stall imorgon (tisdag) och onsdag är det intervju på eftermiddagen, sen som sagt party på lördag. Just ja stall på förmiddagen på lördag med. Annars vet jag inte vad som händer.

Jag har fått ont i halsen nu med. Så knarkar halstabletter så hoppas det inte blir mer. Hostar massa gör jag med. Jag vill verkligen inte bli sjuk. Men nu ska jag inte babbla om det eller sitta här, blir att skriva en lista på vad jag ska handla. Hej så länge!

Hoppträning

Gud vad jag bloggar dåligt. Jag glömmer visst bort ibland att jag har blogg. Bra jobbat Linnea! Men iaf, idag börja inte dagen så jätte bra. När jag åkte med Sammy till jobbet för att kunna ta bilen så ville inte bilen åka när man gasa. Gasen i botten och efter en lååång tid kom vi upp i 30 km/h. Jääävla bil jävel. dåligt med bensin var det med så bort till macken lite fort (så fort vi kunde) sen ut på söderleden och vi kom upp i 40! Wow. Bilen varnar att det är något motorfel. Kul kul liksom. Motorn är bytt i bilen en gång redan , dock till begagnad då. Men väl framme på Sammys jobb fick han ta in den direkt och kolla efter felkod! Glad att man har en bilmekaniker till man. Fick felkod på något insuget eller något tror jag det var. (hur ska jag kunna sånt!?) Så han släckte bara felkoden så gick det gasa sen. Så det hade bara frusit. Tur det iaf. Men inte våga jag ta bilen till stallet så fick låna land rovern istället. Men halt som fän på vägen. Så körde väldigt försiktigt och jag och bilen kom hela till stallet. Hade på mig massa kläder med så jag skulle hålla mig varm!

Hopplektionen då. Haha börja inte så värst bra. Var tvungen att ha ländtäcke nu när det är så kallt och Sun tycker inte om det. När hon får på sig den skakar hon på rumpan. Hon blir som en orm i kroppen eller nått och skakar massa och typ vill springa fort fort framåt för att komma undan. Vilket hon ändå inte gör. Spänd redan i skritten i ridhuset. Jätte trälig i traven med men höll mig lugn och lät henne gå i typ undertempo då hon inte tar skänkeln och går mer uppåt än framåt. Men är på henne lite så sakta men säkert svara hon framåt tillslut. Går man på henne direkt får man henne bara ännu mera spänd och det vill man ju inte. Så sen efter typ sisådär 5 min kanske så var hon framme mkt bättre och tog skänkeln bättre. Hon behöver lite tid på sig så gäller att hålla lugnet. I galoppen sparka hon en jääävla massa också. Dumma täcke. Men lugna ner sig där man sen och kändes fin på slutet. La till sen och galoppera över 2 cavaletti på en stor volt. Jag ha ridit lite mkt dressyr och vill plocka ihop henne och läger gärna till ett extra spårng. Tack och lov träna jag ju för Elin så hon skällde lite. Så gick bra i tillslut. Första övningen i hoppningen gick mycket bättre än vad jag trodde. Hoppa ner mot kortsidan som är såå farlig. Hon var jätte trälig där under hela framridningen men som tur var gick det bra ändå. Samma sak här för mig hålla rytmen och bli klar. Sen red vi några fler övningar och det funka bra. Satte ihop allt till en bana och helt okej gick det. Hoppa banan 2 gånger och sen avsluta vi med att hoppa det ena hindret med en galoppbom innan och höjde upp det. Första gången satt jag inte riktigt tillbaka utan gick med lite framåt mot hindret och hon kom inte riktigt upp då vi kom lite nära så vi rev men andra gången satt jag kvar och gick inte med förtidigt i språnget och vilken skillnad det blev! Hindret låg på närmare 130 och var bom i luften och bom på marken så blir lätt att man går med lite. Dock var jag väldigt bra med blicken och kolla inte ner på hindret utan kolla upp och mot kortsidan. Kändes verkligen super duper bra! Så himla kul när det funkar!
Nu längtar jag till täääävling, första blir en clear round hos Sissi Lilja den 4/3.

Kolla sedan när Elin hoppa Carmen och det var kul. Tyckte Carmen var mkt bättre än sist jag såg henne. Hon tog tag mer i hindrerna och ville fram och fick upp framdelen. Så himla häftigt att se. Det är verkligen nyttigt att kolla på andra. Sen hoppa jag Carmen ganska mkt för ett tag sen och då hamna hon mkt på bogarna och man hade liksom inte direkt någon häst framför sig men det var mycket bättre nu. & det är den Carmen jag fick se lite av idag så hon var innan skadad så nu förstår jag lite vad Elin pratat om.

På Tisdag blir stallet nästa gång och får se om det blir uteritt på Sun eller vad vi hittar på. Ska även rida underbara Flippan. Hon åker troligen på onsdag upp till Umeå. Hon har äntligen blivit såld. Men man kommer sakna henne lite.

En söt liten bild på Flippan innan en ridtur i slutet av sommaren.

RSS 2.0